Dieta Indywidualna - odchudzanie, zdrowe odżywianie Strona Główna

Tagi tematu diety, skutecznosc

Poprzedni temat «» Następny temat
Skuteczność diety
@BączAs 

Kraj:
Poland

Nr Użytkownika: 2
Wysłany: 6 Sierpień 2010, 09:52    Skuteczność diety

Witam wszystkich którzy pragną się zdrowo odżywiać, uzyskać szczupłą i wysportowaną sylwetkę, tych co chcą nabrać trochę masy mięśniowej i całą resztę.

Jak wiadomo słowo Dieta większości kojarzy się od razu z odchudzaniem, a jest to nieprawda, dieta to sposób odżywiania, każdy z nas w jakiś sposób się odżywia i każdy z nas ma dietę, oczywiście diety te nie są zbilansowane i nie zawsze zdrowe. My jednak możemy to zmienić, już dziś wypełnij formularz aby zacząć swoje życie na nowo, jedź smacznie to co lubisz a jednocześnie zmieniaj się !!! Ja sam jestem na diecie którą sam sobie rozpisałem, moim celem jest zrzucić kilka kilogramów tkanki tłuszczowej. Zaczynałem z wagą równą 78-79kg, tygodniowo zrzucałem ok. 05-08kg, teraz warzę 73-74kg i jestem bliski osiągnięcia wyznaczonego celu, nie męczyłem się zbytnio, dieta jest rozpisana tak abym nie musiał przeżywać męki jak to było z innymi dietami. Oczywiście nie obyło się bez treningów aerobowych ale o tym napiszę w następnym artykule.

Podczas rozpisywania diety sporo osób pytało się czy może sobie robić od niej przerwę, najlepiej by było aby takowej przerwy nie robić wówczas uzyskamy nasz cel szybciej, a nie odrywając się od zasad zawartych w diecie szybciej wejdzie nam to w krew co spowoduje iż po czasie przyzwyczaimy się do tego sposobu odżywiania. Przybliżę to zagadnienie na moim przykładzie. Od zawsze lubiłem masło (nie margarynę) i od zawsze biały chleb smarowałem taką ilością masła ze z powodzeniem można było powiedzieć że to pasztet… Lubiłem smak masła do gustu najbardziej przypadło mi masło osełkowe. Można powiedzieć że jadłem masło z chlebem a nie chleb z masłem. Odkąd przeszedłem na dietę musiałem zrezygnować całkowicie z masła jak i białego chleba. Pierwsza myśl która na mi się nasunęła było: nie dam rady. Ale jak wiadomo na dietę nie przechodzi się od tak, aby nasz organizm nie dostał szoku, na początek zacząłem stopniowo ograniczać spożywanie masła i białego chleba zastępując go chlebem razowym z pełnego ziarna (kupując chleb razowy należy zwracać uwagę aby nie był to chleb tzw. barwiony (do zwykłego chleba białego jest dodawany karmel który barwi nasz chlebek i przypomina chleb razowy którym oczywiście nie jest), dziennie zamieniałem jedną kromkę białego chleba na razowy tak żeby po tygodniu jeść już tylko chleb ciemny pełnoziarnisty. A masło ?? Masło powoli ograniczałem, po tygodniu smarowałem już prawie tylko nożem a nie masłem, jednak nie mogłem z niego zrezygnować to już nie była chęć jedzenia masła ale blokada psychiczna która mówiła (jak możesz go nie smarować ?? Na sucho ?? Tak nie można!! ) To było najtrudniejsze smarowanie masłem tak weszło w krew jak codzienne mycie zębów po posiłku. Ale wystarczył tylko jeden dzień w którym zmusiłem się aby nie używać wcale masła, pierwsza kanapka była jednak sucha… W rogu zobaczyłem pomidora, pokroiłem go i położyłem na spód, zaraz na chlebie, na górę położyłem ogórka kwaszonego, ugryzłem… Smakowało !! Od tamtej pory nie używam masła i wcale tego nie żałuję.

Myślę ze wy także nie będziecie żałować.

Dieta - 29,99 zł
Zdrowie - Bezcenne...

Odpowiedz do tematu Podziel się  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Śledzika  Wypowiedź dla Twitter  Wypowiedź dla Gadu Gadu Live  Wypowiedź dla Blip  Wypowiedź dla MySpace  Wypowiedź dla Grono  Wypowiedź dla Flaker  Wypowiedź dla Google   Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Furl